Vaarreglement Blasphemy

Oproeien

Roei direct door richting de start zonder af te wijken van de aangegeven route op de baankaart. Tijdens het oproeien houd u altijd eigen wal, mag u geen startjes oefenen en dient u te laten lopen 50 m voordat een race zal passeren. Blijf daarnaast niet stil liggen rondom de start en finish.

Race

U roeit in de u aangewezen baan. Het verschil in afstand door de bocht in het parcours zal worden gecompenseerd door de ploeg in de buitenbaan iets verder naar voren te laten starten. De wedstrijdleiding zal deze afstand voor u aangeven. U blijft altijd in uw eigen baan roeien en zal de boeien niet passeren. Mocht dit wel gebeuren dan zal er een straftijd van 10 sec bovenop de geroeide tijd komen zoals beschreven staat in 3.10 in het wedstrijdreglement.

Uitroeien

Ruimte tot uitroeien is beperkt U moet namelijk voor de brug weer rond maken. Daarna dient u zo snel mogelijk aan te leggen aan de kant van “Viking” zoals aangegeven staat op de vlot kaart. Leg niet aan voor de wedstrijdtafel om het zicht van de wedstrijdleiding niet te belemmeren.

Vlotkaart