Historie van de Blasphemy

In 1989 werden de twee mooiste roeiverenigingen in het land het maar niet eens welke kleur blauw de mooiste was. Het donkerblauw van Triton of het lichtblauw van Njord. Om de stront over de kleuren van de vlaggen te beslechten werd in dit jaar de Blasphemy in het leven geroepen. Dit werd gedaan door de Commissarissen de heer Cohen Jehoram van Njord en mejuffrouw Vollebregt van Triton. De Blasphemy, letterlijk “de godslastering”, zou voor eens en voor altijd de heerser van het water en daarbij de mooiste kleur blauw bepalen.

Maar, jaren later is de eeuwige strijd tussen Triton en Njord nog steeds niet besloten. De race, die inmiddels de naam “Strontrace” heeft verkregen -naar de eeuwige stront tussen Triton en Njord- wordt nog steeds verroeid. Andere K.N.S.R.B. – verenigingen vonden hun kleur de mooiste en mengden zich ook in de strijd om de mooiste kleur. Na verloop van jaren begonnen de roeiers deze strijd ook naast het water voort te zetten: namelijk op de sociëteit. Niemand kan zich nog een uitslag van de strijd herinneren. Misschien wel door de alcoholdampen die herinneringen doen vervagen, wellicht omdat er nooit een winnaar zal zijn.

Tot op de dag van vandaag is de strijd nog steeds gaande. De wedstrijd werd altijd georganiseerd door de CC van Triton en Njord, maar sinds 2019 is er een aparte commissie voor opgericht die zal zorgen voor een onvergetelijke dag.

Wie zal dit jaar de heerser op het water zijn? Vergaar eeuwige roem door de strijd tussen de competitie vloten der K.N.S.R.B. – verenigingen te winnen!